Špinačna juha z vlivanci
By Matjaž on Maj 28, 2012 | In Juha, Zelenjavna | Pošlji odziv »
¼ l sesekljane špinače, blitve ali kopriv
česen, peteršilj
3 dl mleka
1 l juhe ali vode
2 žici masla
1 žl. graham moke
sol, poper
vlivanci: 1 jajce, 1 ½ žlice moke
Špinačo blanširamo - damo v vrelo vodo in pustimo vreti 1-2 minuti. Damo jo na cedilo in poškropimo z vodo iz pipe, da ne spremeni barve. spremeni barvo). Nato jo z zmiksamo (dodamo peteršilj).
V posodi raztopimo maslo ali margarino, potresemo moko, pomešamo in zalijemo z mlekom. Naj skupaj prevre (5 minut). Dodamo zmiksano špičano, stremo česen, solimo, dolijemo juho. Ko zavre, dodamo vlivance (umešamo jajce in moko). Pripremo pokrovko in naj prevre za 3-5 minut. Po okusu dosolimo in po želji poporamo. Okus obogati kisla smetana.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompirjevi ocvrtki | Krhko testo se drobi » |