Kremni puding
By Matjaž on Maj 31, 2012 | In Sladica | Pošlji odziv »
3 jajca
3 žlice sladkorja
1 vanilin sladkor
3 dl vročega mleka
5 listov želatine
2-3 žlice breskovega likerja
3 dl sladke smetane
5 dag čokolade
Liste želatine namočimo v mrzlo vodo.
Jajca ubijemo in zmešamo s sladkorjem. Prilijemo vroče mleko. Skledo pristavimo v posodo z vrelo vodo, mirno mešamo, da ne nastajajo pene. Ko pene zginejo, je pena kuhana. Posodo prestavimo na pult. Dodamo želatino in liker. Kremo ohladimo (lahko postavimo v hladno vodo). Da je dovolj ohlajena, preiskusimo s prstom. Šele ko je ohlajena, dodamo stepeno sladko smetano in premešamo. V kremo dodamo koščke čokolade (nastrgamo z nožem). Prelijemo v skledo ali model, ki smo namastili z oljem in postavimo v hladilnik.
Lahko delamo brez želatine, pa se krema ne bo strdila in jo razporedimo v manjše posodice in jo prav tako damo v hladilnik.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Ribji file v testu | Narastek s špinačo » |