Popečen krompir in dušene kolerabice
By Matjaž on Jun 27, 2012 | In Glavna jed, Zelenjavna, Krompir | Pošlji odziv »
1 kg krompirja
sol, voda, olje
sir ali parmezan
70 dag kolerabic
8 dag prekajene slanine
1 čebula
sol, poper
juha
muškatni orešček
zelen peteršilj
Krompir olupimo, narežemo na krhlje ali kocke ter damo kuhati, skoraj do mehkega. Odcedimo in pokpaljamo z oljem. Pokrijemo in potresemo. Tako lahko čaka pol ure.
Pekač pokrijemo s peki papirjem, pokapljamo z oljem. Natresemo krompir, naribamo s sirom (če bo parmezan, bo površina lepo rdeča, sicer pa lahko uporabimo tudi druge vrste sira) in damo v pečico, da se zapeče.
Čebulo in slanino narežemo. Skupaj na olju pražimo. Kolerabice narežemo na palčke ali listke. Damo jo na praženo čebulo s slanino. Dobro jo prepražimo, da spremeni barvo. Solimo, dodamo malo juhe, pokrijemo in dušimo. Proti koncu dodamo muškatni orešček. Po želji popramo. Na krožniku jo potresemo s peteršiljem.
Če imamo samo kolerabo, namesto peteršilja naribamo le sir.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
| « Testenine s skuto | Mesna omaka » |