Ajdova kaša z gobami
By Matjaž on Sep 27, 2012 | In Glavna jed, Brez mesa, Kaše | Pošlji odziv »
3 žlice maščobe
1 čebula
30 dag gob
3 stroke česna
sol
2,5 dl ajdove kaše
5 dl juhe ali vode
lovorjev list
poper
peteršilj
Čebulo popražimo, da začne rumeneti. Dodamo očiščene in narezane gobe. Dobro jih, umirjeno pražimo - cca. 15 minut. Začnimo jih s česnom, solimo in premešamo. Nato dodamo kašo (ko jo prej na cedilu pod pipo preplaknemo), malo premešamo (ne pražimo), zalijemo z vrelo vodo ali juho. Dodamo lovorjev list in po potrebi še dosolimo, damo še peteršilj. Znižamo temperaturo in pokrijemo, kuha naj se pol ure.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Slivov kolač | Zapečeni por » |