Bela pita
By Matjaž on Okt 30, 2012 | In Sladica | Pošlji odziv »
Krhko testo
70 dag ostre moke
1 pecilni prašek
15 dag masla
30 dag sladkorja v prahu
2 žlici mleka
2 žlici ruma
limonina lupina
Krema:
1 l mleka
25 dag sladkorja
6 žlic pšeničnega zdroba
1 vanilin sladkor
limonina lupina in sok
15 dag masla
To je pripravljamo ko imamo čas. Najprej naredimo krhko testo in ga damo počivati.
V skledo damo moko, pecilni prašek, maslo (ali margarino) zdrobitinimo med prsti. Pridamo sladkor v prahu (kristali se ne bodo raztopili). Naredimo jamico, vlijemo mleko, rum in limonino lupino ter z rokami naredimo testo. Ko dobimo enotno testo, nehamo gnesti. Počistimo stene posode in damo testo na hladno. Počiva naj vsaj eno uro.
Testo razdelimo na tri enake dele in jih tanko razvaljamo v velikosti pekača. Posamezno plast damo na pekač, prebodemo z vilico in spečemo v vroči pečici. Če imamo ventilatorske pečico, lahko spečemo več plasti hkrati, vsako na svojem pekaču. Peče se 12- 15 minut. Damo na ravno desko.
Nato skuhamo kremo. Mleko pristavimo, dodamo pol sladkorja. Ko zavre, zakuhamo zdrob. Kuhamo, da dobimo pudingasto zmes. Proti koncu dodamo preostali sladkor, vanilin. Ko je kuhano, dodamo limonin sok in lupino. Zamešamo zmiksano maslo ali margarino.
Pol kreme damo na prvo ploščo. Pokrijemo z drugo, naložimo preostanek kreme in pokrijemo s tretjo (ki je najlepša). Obtežimo z desko, da se omedi.
Potresemo s sladkorjem ali prelijemo s topljeno čokolado (prej površino namažemo z gladko marmelado).
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečeni jajčevci | Slano pecivo iz listnatega testa » |