Puranji zrezki v sirovi omaki
By Matjaž on Dec 6, 2012 | In Glavna jed | Pošlji odziv »
6 zrezkov
sol, poper
2 žlici olja
rožmarin
juha za prilivanje
Omaka:
3 dag masla
1 ½ dag moke
trikotnik gorgonzole ali drug topljeni sir
mleko ali smetana
orešček
sol
strok česna ali dva
Zrezke narežemo, solimo, popramo in pustimo nekaj časa. Nato jih rdeče opečemo na segretem olju ter poberemo na krožnik toliko časa, da spečemo vse. Naložimo jih kot strešnike, dolijemo malo juhe ali vode. Posodo pokrijemo s pokrovko, da se malo dušijo.
Posebej raztopimo maslo, potresemo moko in nato prilijemo mleko ali sladko smetano. Ko začne kuhati, dodamo narezan sir, vmes večkrat premešamo. Malo naj kuhlja, naribamo orešček, po želji tudi česen, po potrebi še solimo.
Lahko omako zlijemo po zrezkih ali postrežemo vsako zase.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Češki zdrobovi cmoki | Brioši, parklji, rogljiči » |