Svetovalnica, 26. februar 2018
By Matjaž on Feb 26, 2018 | In Sladica, odgovori, Brez mesa, Enolončnica | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je četrtič sodelovala v Svetovalnici v letu 2018. Spraševali ste jo zakaj biskvit poči, zakaj pletenice počijo, kako narediti mehke dunajske zrezke, o zamenjavi sladkorja z medom pri peki piškotov, jedeh iz domače skute, ojačevalcih okusa in nadomestilu za čebulo pri golažu ali rižoti.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Prehrana v postnem času
Zakaj biskvit za rolado poči, ali je treba ločiti rumenjake od beljakov?
Zakaj pletenice počijo, včasih pa niso?
Zakaj so dunajski zrezki pretrdi?
Ali lahko sladkor v piškotih nadomestimo z medom?
Zakaj se keksi med peko raztegnejo?
Jedi iz domače skute
Mnenje sestre Nikoline o ojačevalcih okusa
Krofi in potica v skrinji
Golaž in rižota brez čebule
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Svetovalnica, 12. marec 2018 | Svetovalnica, 12. februar 2018 » |