• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Februar 2016

21. 2. 2016, Zdešarjev simpozij – dr. Roman Globokar

V oddaji Moja zgodba lahko prisluhnete predavanju dr. Romana Globokarja z naslovom Zdešar in Cerkev na Slovenskem, ki ga je imel na Zdešarjevem simpoziju v Celju novembra 2015.Spregovoril je o Zdešarjevem odnosu do Cerkve na Slovenskem in seveda njenih i… more »

14. 2. 2016, Emil Viler – spomini mobiliziranca v italijansko vojsko, partizana in izgnanca

Pričevanje Emila Vilerja, ki ga tu predstavljamo, je zgodba njegovega življenja do petindvajsetega leta starosti. Zgodba človeka s Primorske, slovenske Istre, rojenega oktobra 1920 v Koštaboni, staršem slabega zdravja, mami šivilji, očetu mežnarju. Emila… more »

7. 2. 2016, O gospodarskih pretresih v minulih 25-ih letih

Gospodarskih pretresov je Slovenija od svojega nastanka doživela kar precej. Veliko strahov se je pojavilo že zaradi same izgube jugoslovanskega trga, menjave valute, nato se je zgodilo propadanje podjetij, lovke pa so se divje razpasle ob uvedbi lastnin… more »

31. 1. 2016, Polde Križaj (1929 – 2016) pričevanje

Naš gos je bil Polde Križaj iz Godešiča pri Škofji Loki, ki je obudil spomin na med in povojna leta, ko je bil najstnik. V oddaji Moja zgodba je predstavil, kako se je v vasi začela delitev ljudi na partizanske in ne partizanske. Bistveno so k temu pripo… more »