• Avtorji oddaje


    Jože Dežman
    muzejski svetnik


    Monika Kokalj Kočevar
    muzejska svetnica


    Irena Uršič
    muzejska svetovalka


    Majda Pučnik Rudl
    nekdanja predsednica komisije vlade RS za izvajanje zakona o popravi krivic


    Marta Keršič
    Študijski center za narodno spravo


    Mirjam Dujo Jurjevčič
    Študijski center za narodno spravo

  • XML Feeds

Arhivi za: Avgust 2018

29. 7. 2018, Justina Lukančič Fajfar – begunska zgodba

Dr. Helena Jaklitsch soavtorica razstave in knjige Rojstvo novih domovin - bogata ustvarjalnost slovenskih beguncev in Italiji in Avstriji nam je predstavila zgodbo Justine Lukančič, rojene leta 1927 v Slavini pri Postojni (ki smo jo v Moji zgodbi enkrat… more »

22. 7. 2018, Cirila Kermavner, rojena Traven - pričevanje

Svojo zgodbo je predstavila Cirila Kermavner, rojena Traven, ki se je leta 1931 rodila v Ljubljani. Nekaj časa je tam živela, nato z mamo na Gorenjskem, potem pa v Šentgotardu pri Trojanah, kjer je bil njen oče župan. Ko se je začela druga svetovna vojna… more »

15. 7. 2018, Dr. Aleksandra Gačič o Bogumilu Vošnjaku, politiku in diplomatu

Tema oddaje Moja zgodba je bila življenje in delo dr. Bogumila Vošnjaka, pravnika, politika ter diplomata, rojenega v Celju. Z gostjo dr. Aleksandro Gačić, ki je doktorirala prav s politično biografijo o dr. Vošnjaku, smo predstavili vsestransko delovanj… more »

8. 7. 2018, O koncu 1. sv. vojne dr. Andrej Gosar (1887 -1970)

Oddaja Moja zgodba je bila tokrat malce drugačna, kot so bile običajno predstavljene zgodbe iz prve svetovne vojne. Do sedaj so bili predstavljeni neobjavljeni in manj znani objavljeni dnevniški in spominski zapisi, širši javnosti bolj ali manj neznani… more »