36. oddaja
By Matjaž on Sep 6, 2006 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Gobova smetanova juha
Paprika z jajci in čebulo
Jabolčna pita
GOBOVA SMETANOVA JUHA |
Primerne so različne vrste gob, dovolj bo, če juho pripravimo le iz ene vrste. Gobe na suho očistimo in obrežemo, jih operemo, odcejene narežemo na primerne listke (ne tako kot za jetrca). Dobro jih poparimo z vrelo vodo skozi cedilo, pustimo, da se odcedijo. V zavreto osoljeno juho damo kuhat gobe, vrejo naj do 10 min. Pripravimo podmet: moko in smetano dobro razmešamo, prilijemo tekočino od juhe, da bo bolj redko tekoč, ga zakuhamo in vre naj 3 do 5 mini, pazimo, da juha ne skipi. Kuhano odstavimo in po potrebi dosolimo. Čenimamo gob, lahko uporabimo gobov instant, ki ga zamešamo v smetano. Gobe so dobre sveže, ne jejmo jih zvečer, juho pojejmo svežo, je ne pogrevajmo. |
PAPRIKA Z JAJCI IN ČEBULO |
Na listke narezano čebulo pražimo na olju. Med tem otrebimo papriko, narežemo jo na nepredrobne kratke rezance. Pražimo jo na čebuli, da ovene. Dolijemo žlico vode ali krompirjeve vode. Pokrito dušimo, da se paprika zmehča. Med tem razžvrkljamo jajca, jih osolimo, zlijemo na papriko, da jed zakrkne. Potresemo s peteršiljem in ponudimo s črnim kruhom ali kuhanim krompirjem ter solato. |
JABOLČNA PITA |
Moki dodamo pecilni prašek, z rokami vmes zdrobimo margarino. Gnetemo z eno roko, počistimo skupaj, postavimo v hladilnik, da se odpočije. Med tem pripravimo sadje (bolj bo mešano, bolj bo pita okusna). (Še bolj praktično, da se pripravi prejšnji večer, da se ohladi.) Najprej ga očistimo, odcedimo, stresemo v kozico, potresemo z žlico sladkorja. (V prahu naj bo zato, da se lepše speče, kristalni se počasi topi.) Dodamo še cimet in pokrito dušimo. Vmes večkrat potresemo. Naj se sadje zmehča, ni treba da razpade. Nato ga samo odstavimo, posodo pustimo odprto, da se čim prej ohladi. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 37. oddaja | 35. oddaja » |