59. oddaja
By Matjaž on Feb 21, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Navadna krompirjeva juha
Zdrobov pečenjak s solato ali čežano
NAVADNA KROMPIRJEVA JUHA |
Vodo pristavimo in začnemo lupiti krompir. Narežemo ga na manjše liste (ne na kocke), prav tako korenček. Oboje damo kuhat v vrelo vodo Mirno naj vre 10-12 minut. Juho zabelimo z žlico olja. Preden jo serviramo, ji za dopolnitev okusa damo žlico ali dve sadnega kisa ali vina in potresemo z zelenim peteršiljem ali vejico damo v juho in pred postrežbo odstranimo iz nje. |
ZDROBOV PEČENJAK |
V soljeno, vrelo mleko damo zdrob, vmes z metlico skrbno mešamo, nato še s kuhalnico. Kuhamo 8-10 minut in pustimo, da se ohladi. V pečico damo pekač, namazan z oljem, da se primerno pogreje. Če bomo pripravili kot sladko jed, po olju potresemo žlico do žlico in pol kristal sladkorja in počakamo, da v pečici začne karmelizirati. Nato z lopatko režemo polento in jo v tanjših plasteh nanesemo po pekaču. Damo v pečico, da vršički dobijo rjavo barvo. Nato vzamemo ven in premešamo. Ko se začne počasi drobiti, je narejeno. Brez jajc je lahko kot dietna jed. Sicer damo jajce takrat, ko je polenta skuhana, preden jo damo hladit. K jedi paše zelena solata, kompot čežana ali dušena jabolka. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 60. oddaja | 58. oddaja » |