90. oddaja
By Matjaž on Sep 26, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
fižolova juha s smetano
ribji file z zelišči
krompirjev štrukelj
mešana zelenjavna solata
skutini žepki
FIŽOLOVA JUHA S SMETANO |
Še posebej bo uporaben fižol, ki je ostal v strokih na palicah. Takega ni treba namakati, kuhan bo v 10-ih minutah. Ne smemo ga prekuhati. Juho zabelimo s podmetom (moka in smetana ter malo juhe). Prevre še 3 minute in odstavimo. Po okusu lahko dosolimo. Lahko zakuhamo drobne testenine. |
RIBJI FILE Z ZELIŠČI |
Pripravimo lahko iz morskih ali sladkovodnih rib. Najprej jih mariniramo (sol in česen ter limonin sok). Pustimo nekaj minut. Enega na drugega (kot strešnike) jih damo v narastkovo skledo ali na malo pomazan pekač. Polijemo z mešanico smetane in zelišč. Damo v pečico. Mehča naj se 15 - 20 minut. Filete lahko damo tudi v ponev in na plošči pokrito dušimo. Kot priloga je lahko krompir v različnih oblikah. |
KROMPIRJEV ŠTRUKELJ |
Krompir olupimo in prerežemo ter pristavimo, da se skuha. Vmes zmiksamo maslo, rumenjake in sir in damo med kuhan odcejen in stlačen krompir. Če bomo takoj nadaljevali, dodamo še moko (če imamo mehko, damo še malo pšeničnega zdroba). Oblikujemo štrukelj in ga zavijemo v mokro servieto ter damo kuhat v vrelo vodo za 20 - 25 minut. Lahko damo v testo še malo prekajenega mesa. Jed bo okusnejša. |
MEŠANA ZELENJAVNA SOLATA |
Podobno kot za francosko, le brez majoneze, samo z marinado. Damo korenček, cvet cvetače, peteršiljeva korenina, rezina zelene, list zelja, malo fižola (iz fižolove juhe). Kuhano in odcejeno zelenjavo zabelimo z oljem. |
SKUTINI ŽEPKI |
Testo lahko naredimo že prej, da bo počivalo! |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 91. oddaja | 89. oddaja » |