128. oddaja
By Matjaž on Jun 18, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
drobtinova juha
bučke v grmadi, solata
jafa pecivo
DROBTINOVA JUHA |
Jajce dam v skledo, dodamo drobtine. Z dvorogelno vilico mešamo, da postane zdrobljeno in rahlo vlažno. Zakuhavamo v vrelo juho. Po potrebi pomešamo. Naribamo malo (!) oreščka (ne preveč, ker ima močno aromo). Vre naj 8 minut. Na videz je podobna zdrobovi juhi. Pred serviranjem dodamo peteršilj (bolj paše kot drobnjak). |
BUČKE V GRMADI |
Oprane in osušene bučke narežemo na 3 mm debele rezine. Sredino sesekljamo in damo v nadev. Bučke pomokamo in na olju nežno ocvremo. Pobiramo jih na brisačo na krožnik. S tem obložimo stene pekača. Posebej pripravimo nadev. Med kuhane testenine dodamo narezano šunko, nalistane in popražene gobe in mozzarelo. Prelijemo z omako, ki jo posebej skuhamo. Raztopimo margarino, zamešamo z moko in zalijemo s hladnim mlekom. Vre 2-3 minute. Odstavimo. Dodamo jajce, naribamo orešček, dodamo česen, poper in po potrebi smetano. |
JAFA PECIVO |
Jajci in sladkor damo v skledo in miksamo. Vmes dodajamo olje in je še bolj kremasto. Kasneje dodamo mleko (ne zamenjati vrstnega reda!) in moko s pecilnim praškom (in malo naribane limonine lupine). Počasi ali z ročnimi metlicami pomešam. Dobimo srednje gosto, tekoče testo (ni podobno ruladnemu). Polovico dam namazan pomokan pekač (št. 36 oz. 21x36). Izgleda malo testa v pekaču! Pri 190 °C pečemo 12-15 minut. Stresemo iz pekača in v njem spečemo drugo polovico testa, ki smo ji dodali čokolado v prahu in kakav. Enako spečemo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 129. oddaja | 127. oddaja » |