148. oddaja
By Matjaž on Nov 5, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
drobtinova juha
nadevana piščančja stegna
kuhan krompir
zabeljen ohrovt
indijančki
DROBTINOVA JUHA |
Jajce in drobtine z rokami dobro zmešamo, da dobimo zdrobljeno maso. Vmes pristavimo juho (ali skuhamo vodo, ki jo solimo, dodamo vejico peteršilja in jo zabelimo z omako od piščančjih stegen). Ko bo vroča, z dvorogelno vilico umešamo maso. Večkrat pomešamo s kuhalnico do dna, dokler ne pride do vrenja. Vre 10 minut, nato ugasnemo. |
NADEVANA PIŠČANČJA STEGNA |
Ko so stegna oprana in suha, na eni strani s prstom naredimo vhod pod kožo in nadaljujemo proti drugi strani, da se koža še drži. Malo jih posolimo. Nato naredimo nadev. Kruh narežemo na enakomerne kocke. Dodamo mesnino in peteršilj ter pomešamo. Posebej razžvrkljamo jajci in mleko z dodatkom oreščka ter prelijemo. Pustimo, da se razvlaži. Potresemo s pšeničnim zdrobom in nič ne mešam. Nadev razdelim na štiri dele in nato nadevam stegna - enakomerno porazdelimo po vsej površini. Na odprti strani prišijemo skupaj (nič ne naredimo vozlja, pustimo 4 cm prostega konca) in morda še tam, kjer se nam je koža strgala. Damo na pekač in ob strani prilijemo 1 dl vode. Položimo v 190 °C vročo pečico. Ko se meso posuši, prilijemo vodo in malo potresemo. Pečemo 20 minut, nato zmanjšamo za 10 stopinj, nato pa še 20 minut (vmes lahko še zmanjšamo, gledamo, da ima koža lepo barvo) - preiskusimo z vilico. Koža bo hitreje dobivala barvo kot sicer, ker bomo kožo prijemali z isto roko kot nadev, v katerem pa je jajce! Pred serviranjem odstranimo nitke in razpolovimo |
KUHAN KROMPIR |
Krompir damo kuhati, po želji damo vejico krompirja ali zelene (zeleni del) - okus bo polnejši. Kuhanega odcedimo in pokapljamo z oljem (lahko stoji 5-10 minut). |
ZABELJEN OHROVT |
Narežemo na polovice ali četrtine. Damo v posodo, zalijemo z vročo vodo, solimo in damo kumino. Zelje pokrijemo s krožnikom ali pokrovko, da med kuhanjem ne splava. Da je kuhan, preverimo z vilico (gre lahko ven). Odcedimo in narežemo ter zabelimo z drobtinami ali parmezanom. |
INDIJANČKI |
Najprej spečemo biskvit brez pecilnega praška (snegu dodamo sladkor, rumenjake in moko z limonino lupino). Z dresirno vrečko na namazan in pomokan naredimo majhne stožce. Pri 190 °C spečemo (lahko tudi kakšen dan prej). Stožce prerežemo in vrhnje dele z vilico pomakamo v raztopljeno čokolado (dobro, da naredimo zvečer, da se posušijo). Spodnji dele nadevamo s smetano (dodamo utrjevalec, lahko tudi vanilin sladkor) iz dresirne vrečke. Damo v hladilnik in preden damo na mizo, položimo še klobučke (če bi dali prej, bi čokolada postala rosna!). |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 149. oddaja | 147. oddaja » |