129. oddaja
By Matjaž on Jun 25, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
špinačni ponvičnik
polnjene telečje prsi, solata
sočna solata z drobnjakovim prelivom
skutina torta
ŠPINAČNI PONVIČNIK |
Zmešamo maslo in posamično pridajamo rumenjak, da bo zmes ostala gladka. Zamešamo česen in peteršilj. Dodamo še kruh, ki smo ga navlažili s sladko smetano in sesekljano (zmešana bo preveč vodena) špinačo (lahko sveže blanširano ali iz skrinje). Dodamo še sneg iz beljakov in sneg. Potresemo moko in zamešamo z ročnimi metlicami. Pekač (29x37 cm) dobro namažemo in vlijemo nastalo testo. Pečemo pri 190 °C 20 do 30 minut. Preverimo z zobotrebcem. Iz pekača damo na desko, da se ohladi. Poljubno narežemo. Počaka v hladilniku ali damo v skrinjo. Nič ne zakuhavamo, samo prelijemo z juho. |
POLNJENE TELEČJE PRSI |
Kruh narežemo na kocke, dodamo mesnino in drobnjak. Posebej razžvrkljamo jajci, dodamo sol, mleko in malo muškatnega oreščka. To prelijemo po kruhu, da se navlaži. Potresemo še žlico pšeničnega zdroba. Z žlico zajemamo in dajemo v reže, ki jih v meso naredi že mesar (meso prej posolimo). Enakomerno poravnamo in z večjimi obodi zašijemo - nič vozla ne naredimo na koncu. Damo v pekač namazan z nekaj kapljami olja, lahko pod meso damo še rebra. Po pečenki polijemo vroče olje, da zacvrči. Damo v pečico pri 190 °C, da se čim prej naredi skorja. Čez čas prilijemo juho ali vodo (če ne bo tekočine na dnu, se bodo mesni sokovi žgali). Pečenko večkrat obrnemo in prilivamo v posodo - lepše in bolj enakomerno bo pečeno. Peče se lahko dobro uro. |
SOČNA SOLATA Z DROBNJAKOVIM PRELIVOM |
Zelenjavo narežemo na kocke velikosti graha in jo posebej skuhamo (kislih kumar in koruze ne). Odlito pokapljamo s kapljicami olja, da se omedi. Združimo in prelijemo s pripravljenim prelivom. |
SKUTINA TORTA |
Jajcem dodamo sladkor in zmešamo. Ko je skremano, dodamo olje. Kasneje zamešamo moko s pecilnim praškom. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 130. oddaja | 128. oddaja » |