175. oddaja
By Matjaž on Maj 13, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
krompirjeva juha z zakuho
skutin-kruhov štrukelj
gratinirani beluši, sezonska solata
jagodne rezine
KROMPIRJEVA JUHA Z ZAKUHO |
V vodo damo žlico domače vegete, lahko še kakšno kocko. Ko zavre, dodamo na ploščice narezan krompir in korenček. Dodamo tudi lovorjev list in strt ali narezan česen. Kuhat damo tudi suho testenino. Kuhano 10-12 minut. Dodamo topljen sir, da se v njej raztopi. Namesto topljenega sira lahko damo parmezan. Skuhana lahko počaka. Po želji potresemo še peteršilj ali drobnjak. |
SKUTIN-KRUHOV ŠTRUKELJ |
Jajca stepemo in dodamo skuto - boljša je bolj suha kot mokra, po potrebi jo zdrobimo. Dodamo na kocke narezan kruh. S kuhalnico zamešamo še moko. Počiva naj 10-15 minut (pokrijemo in damo na hladno). Štrukelj rahlo ovijemo v moker in z drobtinami potreseno servieto, ki jo na koncu zavezan z nitko, in damo kuhati v vrelo (ne le vročo, res naj bo vrela) slano juho. Vre naj do 25 minut. |
GRATINIRANI BELUŠI |
Beluši imajo veliko dobrih lastnosti in sveži so najbolj okusni in koristni. Operemo jih, tanko olupimo, trši del odrežemo in damo kuhati v vrelo slano vodo (z dodatkom sladkorja). Kuhane narežemo in damo v narastkovo skledo. Plasti polijemo s kislo smetano, potresemo z drobtinami in sirom. Damo v vročo pečico (180 °C), da dobijo rahlo barvo. Narejeni bodo v 10-12 minutah. |
JAGODNE REZINE |
Jagode operemo in očistimo ter damo sušit. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 176. oddaja | 174. oddaja » |