209. oddaja
By Matjaž on Jan 6, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
omletne mesne rezine,
piščanec z gobami,
milanski riž, rdeča pesa in zelena solata,
straciatella
OMLETNE MESNE REZINE |
Naredimo gladko tekoče testo in spečemo tanke omlete. Meso zmeljemo ali zmiksamo v multipraktiku. Damo ga na praženo čebulo. Ko se je še meso spražilo, odstavimo in začinimo, nato zamešamo jajce. Nadev naj bo prijetno mazav (kot orehov pri potici): dodamo še žlico mleka ali juhe. Omlete razstavimo in na vse enakomerno nanesemo nadev. Tanko namažemo, zavijemo v klobasico. Damo v namazan pekač (lahko tudi potresemo presejane drobtine), premažemo jih z jajčno smetano. Damo v 200 °C vročo pečico. V dobrih 15 minutah se bodo prepekli. Nato preložimo iz posode in dobro ohlajene narežemo. Naložimo jih v krožnik, juho pa ponudimo posebej. |
PIŠČANEC Z GOBAMI |
Namesto piščanca lahko vzamemo tudi kakšno drugo vrsto mesa. Kose mesa, ki smo ga nasolili, nalagamo in vmes z zajemalko zalivamo z marinado. Pustimo čez noč. Navzelo se bo dobrega okusa in meso bo mehko ter se bo lažje opeklo. Zato lahko na način pripravimo tudi druge vrste mesa. Lahko naredimo tudi brez marinade in meso samo nasolimo in na olju opečemo. Če smo imeli marinado, lahko ob strani popražimo tudi zelenjavo iz nje. |
MILANSKI RIŽ |
Ta se od pražene riža loči po tem, da ga bomo zalili z vinom in dodali mu bomo žafran. Priprava je ista: na čebuli pražimo riž (ne preveč visoka temperatura), da ostane prozorne barve. Polijemo ga z vinom - izhlapi. Prelijemo z vročo vodo, posolimo in v dlani zdrobimo žafran (ali da damo kuhati v vodo za zalivanje). Pokrijemo in mirno naj se kuha pol ure. Na vrhu dodamo za boljo aromo še malo mlečne maščobe. |
STRACIATELLA |
V kotličku nad vrelo vodo (da plava ali je močno nad soparo) mešamo jajca in sladkor. Vmes prilivamo vroče mleko (hitreje bo, kot če bi imeli hladnega). Čim manj stepamo, da bi se delala pena. Nastane mehak puding. Odstavimo in dodamo aromo. Hladimo, da postane mrzlo (damo v mrzlo vodo, ki jo po potrebi zamenjamo). Zamešamo še stepeno smetano. V polovico nastrgamo (ne naribamo) čokolado (lahko tudi mlete lešnike). Kremo izmenjaje nalivamo v kompotove skodelice. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 210. oddaja | 208. oddaja » |