221. oddaja
By Matjaž on Mar 31, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
krapki v juhi
zrezki v omaki
milanski riž
brokoli s parmezanom, motovilec z zeljem
saher torta
KRAPKI V JUHI |
Mleko, margarino in sol pristavimo. Ko zavre, zakuhamo moko, mešamo z metlico, da dobimo kepo testa. Na vroči plošči mešamo 3 minute. Posamično zamešamo jajca. Damo v vrečko, na koncu katere je vzorček - zvezdica. Brizgamo drobne kupčke na namazan (nič pomokan) pekač. Pečemo 12-15 minut pri 190-200 °C, da so lepe oranžne barve. Hranimo jih v skledi, ni jih potrebno dati v hladilnik. |
ZREZKI V JUHI |
Zrezke narežemo (po potrebi na robu zarežemo), rahlo potolčemo in potresemo z mešanico soljo in popra. Sesekljamo čebulo in v drugi posodi zmešamo gorčico in mezgo. Zrezke opečemo v ponvi na malo olja, zlagamo kot opeko v drugo posodo, kjer jih bomo mehčali. Namažemo jih z mešanico gorčice in mezge, dodamo še česen. Pogretemu olju dodamo čebulo, malo popražimo in to nato dodamo zrezkom v drugi posodi. Pokrito jih mehčamo - odvisno od starosti mesa. |
MILANSKI RIŽ |
Na olju popražimo čebulo, dodamo riž. Ko postane steklen, zalijemo z vinom. Ko pohlapi, dodamo ostalo tekočino (dodamo ji žafran, ki smo ga še malo v roki zmleli) in posolimo (lahko dodamo tudi kocko). Pokrito naj mirno, pri nižji temperaturi vre 25 minut. Na koncu na vrhu naložimo nekaj rezin masla. To bo dalo še posebej bogat okus. |
BROKOLI S PARMEZANOM |
Brokoli skuhamo v slani vodi in zabelimo s parmezanom (lahko zabelimo z olivnim oljem ali drobtinami). Namesto brokolija lahko uporabimo cvetačo. |
SAHER TORTA 15 dag margarine/masla |
Maslo narežemo na rezine in z nožem strgamo čokolado (jedilno ali mlečno ali mlečno z lešniki). Posebej naredimo sneg, nato z istimi metlicami skremamo maslo s čokolado. Dodamo rumenjake in sladkor - vedno mora biti gladka kremasta masa. Dodamo sneg, potresemo moko s kakavom, čokolado in pecilnim - z metlicami v roki zamešamo. Pečemo v model ali emajlirano kozico premera 24 centimetrov. Na dno damo peki papir, stene dobro namažemo s trdo maščobo in pomokamo. Pečemo 40 minut pri 190 °C. Takoj vzamemo iz pečice, obrnemo na desko in nato večkrat obrnemo. Ohlajeno dvakrat prerežemo in navlažimo z rumom (ali sladkanim mlekom rumom) ter namažemo z marmelado. Obrnemo in gladko namažemo z marmelado ter prelijemo s čokolado. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 222. oddaja | 220. oddaja » |