222. oddaja
By Matjaž on Apr 7, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
omleti rezanci v juhi
piroške
kumarična omaka, regrat s krompirjem
tiramisu
OMLETNI REZANCI V JUHI |
Dobro razmešamo jajca, dodamo tekočino in nato še moko. Dobimo čisto, gladko testo, ki lahko malo počiva. Spečemo čim tanjše omlete. Dobro je, da so pečene kakšen dan prej, lažje in lepše jih bomo narezali na kratke rezance. Ponudimo k lahki, kostni juhi. Z rezanci bo izboljšana. |
PIROŠKE |
To je jed, pri kateri lahko uporabimo ostanke velikonočnega žegna. Prav na pride tudi krompir iz prejšnjega dne, ki smo ga takoj stlačili in spirirali. |
KUMARIČNA OMAKA |
Kumare odtalimo in jih ožmemo. Dodamo jih na praženo čebulo, ko začne rumeneti. Pražimo na umirjeni temperaturi - do 10 minut. Potresemo kumino, strt ali fino narezan česen. Poprašimo z moko in zalijemo ter mešamo. Pustimo, da prevre in se moka skuha. Lahko umešamo smetano ali jogurt. Poda se h različnim krompirjevim jedem. Namesto moke, s katero omako zgostimo, lahko dodamo drobtine. V tem primeru dodamo več tekočine. Lahko uporabimo tudi krompirjevo vodo. |
TIRAMISU |
Iz beljakov naredimo sneg, dodamo sladkor. Dodamo rumenjake in nato potresemo moko s pecilnim praškom. Umešamo z metlicami v roki. Damo na dva enako velika pekača s peki papirjem (ali močno pomaščeno) in pečemo 10-12 minut pri 200 °C. Pečeno takoj potresemo s sladkorjem in pekač obrnemo na desko. Lahko počaka (a naj bo pokrito). |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 223. oddaja | 221. oddaja » |