Špageti po mediteransko
By Matjaž on Jan 18, 2011 | In Glavna jed, Samostojna, Testenina | Pošlji odziv »
40 dag testenin
sol, voda
2 žlici olivnega olja
3 stroki česna
3 dl paradižnikove mezge
bazilika, timijan, origano, poper
peteršilj
tunina
parmezan
Testenine skuhamo al dente. Na segretem olivnem olju malo pomešamo sesekljan česen (ne sme postati rjav oz. preveč zadišati) in dolijemo mezgo. Premešamo in naj dobro povre. Zdrobimo suho baziliko, timijan, origano, če je potrebno solimo, peteršilj in poper. Odpremo konzervo tune, z vilicami zdrobimo in dodamo v omako, ki smo jo med tem izključili (olje lahko damo tudi na testenine).
Lahko postrežemo testenino in omako posebej, posebej pa še parmezan ali pa sestavimo :v večji plitvi skledi damo nekaj testenin, pokapljamo z omako in potresemo parmezan - to ponavljamo, dokler imamo sestavine.
Ponudimo s solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Rezanci z orehi | Testenine s sadjem » |