Ribja rižota
By Matjaž on Feb 17, 2011 | In Glavna jed, Ribe | Pošlji odziv »
½ kg rib
2 žlici olivnega olja
15 dag čebule
sol
2 stroka česna
2 dl riža
4 dl vroče vode
1 dl belega vina
2 žlici paradižnikove mezge
poper, peteršilj
parmezan
Na olju popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo narezano sveže ribje meso. Mešamo bolj po dnu in počakamo, da kocke postajajo samostojne in popražimo. Solimo, dodamo česen in riž. Dobro premešamo in ko je zelo vroče, zalijemo z vinom. To bo hitro pohlapelo (na ta način bo vino dalo dober okus, če bi ga dali kasneje, bi se preveč čutilo v jedi). Nato zalijemo z vročo vodo. Po potrebi solimo in popramo. Dodamo še mezgo, dobro premešamo in ko začne vreti, temperaturo zmanjšamo, da mirno kuhlja slabe pol ure.
Serviramo s parmezanom in peteršiljem.
Če imamo že pečene ribe, najprej pražimo riž in nato šele dodamo narezano ribje meso.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kumarični krompir | Makove kocke » |