Bučna omaka
By Matjaž on Sep 22, 2011 | In Priloga, Bučke | Pošlji odziv »
2 žlici olivnega olja
1 čebula
½ kg naribane buče
sol
mleta kumina
1 žlica polnozrnate moke
1 dl juhe
poper
peteršilj
bazilika
1 žlica kisa
2 žlici kisle smetane ali jogurt
Bučke naribamo na grobe rezance ali liske. Solimo, da spustijo vodo.
Vmes damo pražiti čebulo, da bo zarumenela. Dodamo ožete bučke in pražimo. Potresemo s kumino, dodamo česen in potresemo z moko. Zalijemo z juho (s količino juhe sami določimo gostoto omake), solimo, popramo, dodamo baziliko. Okus lahko dopolnimo z jogurtom ali smetano in kisom (pri kumarah ne damo kisa). Premešamo in odstavimo z ognja.
To je dobra priloga h krompirju, k testeninam, k mesu ...
Enako se naredi kumarična omaka, okus bo nekoliko drugačen.
Na ta način lahko naredimo iz zamrznjenih bučk ali kumar v zimskem času.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Sadne testenine | Kruhov pečenjak » |