Gratinirana - zapečena zelenjava
By Matjaž on Sep 26, 2011 | In Priloga, Zelenjavna | Pošlji odziv »
1 kg mešane zelenjave (krompir, korenje, bučke, por ...)
20 dag gob
4 stroke česna
1 čebula
sol, poper
15 dag drobnih paradižnikov
2-3 mozarelle / sir
Zelenjavo blanširamo: damo v vrelo slano vodo, da prevre, da je že grizljivo. Gobe narežemo na listke in blanširamo. Posebej pražimo čebulo. Lahko pa naredimo tudi tako, da gobe pražimo na čebuli.
V jena posodi ali pekaču nalagamo plasti zelenjave, gob in pražene čebule. Na vrhu damo prerezane manjše paradižnike, da je prerezana stran navzgor, po površini damo še nariban sir ali prerezano mozarelle. Damo v pečico samo toliko, da se sir razpusti in paradižnik zmehča.
Zraven se poda kuhan ali pire krompir, testenina in seveda solata.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Polenta z nadevom | Sadne testenine » |