Mesni žlikrofi
By Matjaž on Okt 11, 2011 | In Glavna jed, Priloga | Pošlji odziv »
Vlečeno testo:
30 dag moke
½ žličke soli
2 žlici olja
2 drobnejši jajci
topla voda
Nadev:
25 dag mesnih ostankov in polovica kranjske klobase
3 stroki česna
sol, poper
sesekljan peteršilj
1 jajce
malo juhe/mleko
Zabela:
6 dag masla/olja in drobtine ali ocvirki
Umešamo gladko testo, ki ga dobro pregnetemo. Pokrito počiva - lahko tudi dve uri ...
Za nadev lahko uporabimo meso, ki je ostalo. Dobro je, če ga zmeljemo na mesoreznico. Multipraktik tudi lahko uporabimo, a meso bolj zmečka. Dodamo še ostale sestavine za nadev. Zmešamo, da postane gost, ne sme se drobiti, ne sme biti preveč moker. Oblikujemo drobne kroglice, v velikosti orehov.
Testo razvaljamo, od roba naložimo kroglice. Zagrnemo, s koleščkom odrežemo, vmes stisnemo s prsti in iztisnemo zrak. Z vilico naredimo zareze. Odlagamo na desko. Ostanke testa lahko damo kuhati zraven.
Damo kuhati v vrelo slano vodo, kuhajo se 10-12 minut. Pobiramo na krožnik in po želji zabelimo. Zraven ponudimo še solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Pečeni jajčevci | Porov riž » |