Marmorni kolač
By Matjaž on Apr 25, 2012 | In Sladica, odgovori | Pošlji odziv »
vprašanje: zakaj je testo marmornega kolača tako suho, ali bi bilo bolj sočno, če bi ga delala z oljem?
odgovor: rahlost testa da miksanje, sestra ga vedno dela z margarino ali maslom in pride rahel. Maslo mora biti zelo dobro zmiksano z rumenjaki in polovico sladkorja. Pri tem delu ne hitimo, vzemimo si dovolj časa. 4 jajca, 12 dag margarine, 18 dag sladkorja, 2-3 žlice mleka, 1/8 l mleka, limonino lupino damo v moko. Tekočino in po moke dodamo v mešanico rumenjakov, masla in sladkorja. Nato še sneg. Potresemo moko s pecilnim in zmešamo z metlicami v roki. Če bomo to naredili z mikserjem, bi postalo težko in pusto testo. Dobiti moramo na polpenasto zmes. Nato zlijemo v model.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Skutine miške | Nadev za pehtranovo potico » |