Stročji fižol v omaki
By Matjaž on Jul 5, 2012 | In Priloga, Zelenjavna, stročji fižol | Pošlji odziv »
1 kg stročjega fižola
2-3 žlice maščobe
2 dag pirine moke
2 dl vode (juhe)
1 čebula
sol
lovorjev list
3 žlice kisle smetane
1 žlica mezge
½ žličke moke
sesekljan peteršilj
Prikuha se bo pokala k pečenki, h krompirju, testeninam ...
Fižol očistimo in narežemo na tanke rezine. Damo kuha v slano vodo.
V kozico damo olje, dodamo sesekljano čebulo. Dobro jo popražimo, potresemo z moko, pomešamo in takoj zalijemo z vodo ali juho (lahko dodamo tudi vodo od fižola, krompirjevo vodo). Dodamo lovor, česen, sol, zelenjavni koncentrat, mesno omako ... Fino sesekljamo peteršilj in ga potresemo tik preden nesemo na mizo. Ta prikuha lahko počaka.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Jogurtni sladoled | Kolerabice v solati » |