Golaž s stročjim fižolom
By Matjaž on Jul 30, 2012 | In Glavna jed, stročji fižol | Pošlji odziv »
40 dag mesa
2 žlici olja
10 dag čebule
30 dag stročjega fižola
1 korenček
sol, lovorjev list
2 stroka česna
2 dag moke
juha ali voda
1 dl mezge
Narežemo čebulo in damo v kozico. Dodamo vodo in olje. Najprej naj se skuha, nato še spraži. Vmes meso narežemo na grižljaj velike koščke. Dodamo k čebuli. Naj se skupaj praži. Šele ko zadiši, solimo.
Zelenjavo lahko damo kuhati posebej v majhno količino vrele vode.
Na koncu naredimo še malo podmeta iz moke in mezge. Damo v omako, ko zavre. Skupaj naj vre do 10 minut.
Zraven lahko damo kruh, kuhan krompir, poletna, kruhovi cmoki ...
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zavitek iz bučk | Vanilijeva krema v skledi » |