Zelenjavna rižota
By Matjaž on Avg 3, 2012 | In Glavna jed, Zelenjavna, Brez mesa, Bučke | Pošlji odziv »
3 žlice olja
3 žlice sesekljane čebule
20 dag zelenjave (korenje, zelje, paprika, bučke, paradižnik ...)
sol
3 dl riža
6 dl vroče vode
1 jušna kocka
2 žlici naribanega sira
Čebulo pražimo na olju. Ko začne rumeneti, dodamo narezano ali naribano zelenjavo. Dobro jo prepražimo. Dodamo razkosan paradižnik. Solimo. Pridamo riž. Pristavimo tekočino, da zavre. Riž pa dobro pražimo z zelenjavo. Zalijemo, malo pomešamo. Nato zmanjšamo temperaturo in mirno naj se kuha 25 minut, vmes nič ne mešamo. Zelenjava bo sicer prišla na vrh, a pred serviranjem premešamo. Ponudimo z naribanim sirom. Zraven postrežemo solato.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Krompir v oblicah s sirom | Dušen stročji fižol » |