Zapečen stročji fižol
By Matjaž on Avg 28, 2012 | In Glavna jed, stročji fižol | Pošlji odziv »
70 dag narezanega stročjega fižola
3 žlice pražene čebule
Preliv:
2 jajci
1 dl kisle smetane
mleko
sol
sesekljan peteršilj
2 stroka česna
nariban sir
Fižol očistimo, narežemo in skuhamo (lahko pa ga prej skuhamo in nato narežemo). Omedimo ga z oljem. Pekač namažemo in potresemo z drobtinami. Natrosimo fižol, prelijemo s prelivom (raztepemo jajca, dodamo smetano in ostalo). Na vrhu naribamo sir. Zapečemo, da sir dobi barvo in zakrkne. Lahko uporabimo fižol, ki je ostal od prejšnjega dne. Ta zapečen stročji fižol sodi h krompirjevim jedem (pire ...)
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Zdrobovi cmoki | Solata za mrzlo večerjo » |