Dušeno rdeče zelje
By Matjaž on Nov 6, 2012 | In Priloga, Zelje | Pošlji odziv »
60 dag zelja
3 žlice maščobe
½ žlička sladkorja
1 čebula
mleta kumina
1 kislo jabolko
sol
2 žlici sadnega kisa
krop
pečenkin sok
Namesto rdečega lahko pripravimo tudi iz belega zelja.
Očistimo ga in narežemo, damo v skledo in poparimo z vrelo vodo, ki ji dodamo kis. Počakamo, da se odcedi.
V kozico damo olje, sladkor, da karmelizira, na tem pražimo čebulo, nato pa odcejeno zelje. Premešamo in pražimo. S tem dobi boljši okus. Solimo, dodamo kumino, dolijemo malo tekočine. Pokrito naj se duši. Dodamo krhlje olupljenega kislega jabolka (dajo dober okus). Po potrebi še dosolimo ali dodamo žlice pečenkinega soka.
Sodi k mlincem, testeninam, rižu ali krompirju.
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Nadevani piščanec | Mlinci » |