Svetovalnica, 14. avgust 2017
By Matjaž on Avg 14, 2017 | In Priloga, Sladica, Zelenjavna, odgovori, Krompir | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina petnajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi 'kipljnega štrudla', piškotih iz krompirjevega testa, nadeva za pehtranovo potico, paridižnikove mezge, sirovih štrukljev, peciva iz brezglutenske moke, domače začinke ...
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
'Kipljen štrudelj'
Piškoti iz krompirjevega testa
Nadev za pehtranovo potico
Priprava paradižnikove mezge
Ali se da paradižnik v piščančjo obaro?
Damo jajce v mesni burek ali ne?
Sirovi štruklji upadejo
Uporaba brezglutenske moke za pecivo
Domača začinka
Recept za domačo začinko
1/2 kg korenja
30 dag peteršilja (korenina in zelenje)
20 dag zelene
10-15 dag čebule
strok česna
1 ali 2 paprike
1 ali 2 paradižnika
por
Zmeljemo in narežemo na mesoreznico ali multipraktik ter dodamo 50 - 60 dag soli. Dobro premešamo, pustimo, da stoji. Po potrebi ožamem in naložimo v kozarčke ter dobro zapremo in postavimo na hladno.
Koliko časa so lahko posušene gobe v zamrzovalniku?
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Svetovalnica, 28. avgust 2017 | Svetovalnica, 24. julij 2017 » |