Svetovalnica, 11. september 2017
By Matjaž on Sep 13, 2017 | In Juha, Sladica, Zelenjavna, odgovori | Pošlji odziv »
Sestra Nikolina je sedemnajstič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo pripravi rdečega kislega zelja, kuhanju goveje juhe, domačem ajvarju, peki palačink, pripravi marmelade brez sladkorja ...
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Rdeče kislo zelje
Koliko zelenjave v goveji juhi?
Domači ajvar
Sestavine:
3 kg rdečega in zelenega paradižnika
2 kg rdeče paprike
2 čebuli
3 žlice sladkorja
2 žlici soli
2,5 dl olja
gorčica
hren (svež domači ali iz kozarčka)
Postopek:
Paradižnik zemljemo, damo v gazo in čez noč odcejemo. Damo v kozico in dodamo zmleto papriko ter popraženo čebulo. To kuhamo kot marmelado, vmes je treba premšeati. Solimo in sladkamo, na koncu dodamo gorčico in nariban hren ter olje. Dobro naj prevre. Napolnimo v kozarčke, ki jih dobro zapremo.
Zakaj ima kruh iz polnozrnate moke vonj po kvasu?
Ali se goveja juha lahko kuha v ekonom loncu?
Kako narediti marmelado brez sladkorja in pektina?
Zakaj so v palačinkah luknjice?
Ali lahko skuhamo govejo juho iz zamrznjenega mesa?
Recept poslušalke Valentine za palačinke
za šest palačink: 1 jajce in ščepec soli zmiksamo, dodamo 1/4 l mleka in 4 zvrhane žlice ostre moke
Podvajanje količin v receptih
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Svetovalnica, 25. september 2017 | Svetovalnica, 28. avgust 2017 » |