122. oddaja
By Matjaž on Maj 7, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Ragu juha
Beluši s testenino
Hladno pecivo
RAGU JUHA |
Meso narežemo (če je s kostmi, pustimo v celoti) in damo kuhati. Ko pride do vrenja, dodamo jušno zelenjavo (gomolji peteršilja, korenja, zelene). Solimo, pridamo lovorjev list in česen. Mirno naj vre, da se vse zmehča (preveč pa ne!). Juho odcedimo in ko začne vreti, vrnemo na majhne grižljaje narezano meso, dodamo še narezano zelenjavo (pridamo posebej skuhano cvetačo, grah in gobe). Z vilico in s prsti naredimo za oreh velike maslene kroglice. Eno ali dve damo vrelo juho (to je namesto podmeta). Lonec odmaknemo iz ognja in dodamo kislino. Po želji še peteršilj. |
BELUŠI S TESTENINO |
Splača se potruditi in izkoristiti sezono belušev, ki zelo zdravi in priporočljivi. Testenine (makarone ali svedre, ne pa špagete) skuhamo. Posebej skuhamo beluše (vodi dodamo žličko sladkorja). Jih ohladimo in narežemo. V kozici segrejemo olje, česen in na to stresemo beluše, morda še malo sira. Sem stresemo beluše in z lahkoto pomešamo. Ponudimo čimprej! |
HLADNO PECIVO |
Vzamemo lahko tudi otroške piškote ali spečemo biskvit. Zelo okusno bo tudi dušeno sadje. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 123. oddaja | 121. oddaja » |