27. oddaja
By Matjaž on Jul 5, 2006 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Ragu juha
Jajca z bučkami
Kuhan krompir
Sadni puding
RAGU JUHA |
Ragu juha je podobna obarni juhi, a je še lažja. Pripravimo jo iz belega mesa, kajti temno ne da pravega okusa. V vrelo vodo damo na majhne kocke narezano belo meso. Prav tako na kocke narežemo jušno zelenjavo in jo damo kuhat k mesu. Posebej lahko skuhamo grah in cvetačo te jo z vodo vred damo v juho. Juho nato solimo, pridamo lovorjev list in limono, lahko tudi žlico kisa, da belo meso ostane skupaj, da ne razpade. Juha naj prevre (do 20 minut). Nazadnje zamešamo kis ali vino ter pred serviranjem potresemo peteršilj. Če nimamo dovolj zelenjave, v juho zakuhamo vlite rezance ali omletne krpice. |
JAJCA Z BUČKAMI |
Mlade, nežne bučke očistimo, narežemo na pol centimetrske koleščke in jih rahlo rumeno prepražimo v široki ponvi na olju ali razpuščeni slanini. Cela jajca rahlo stepemo z vilicami (da rumenjak in beljak še nista enotna, gladka), solimo, dodamo nekoliko naribanega parmezana in sveže bazilike ter vlijemo na bučke. Spečemo in ko nežno zakrkne, prevrnemo na skuhane krompirjeve kocke na krožniku, potresemo s parmezanom in takoj serviramo. Istočasno skuhamo krompir. |
KUHAN KROMPIR |
½ kg krompirja olupimo, narežemo na cm velike kocke, solimo, zalijemo in skuhamo. Vre naj 10-12 minut. |
SADNI PUDING |
V treh žlicah hladnega mleka razžvrkljamo puding. Mleko s sladkorjem pristavimo in ko zavre, zakuhamo puding. Mešamo z metlico, da se ne napravijo kepice. Za aromo lahko dodamo 1-2 žlici sadnega likerja. Ko zavre in se zgosti, ga odstavimo ter dodamo zmečkane in po okusu sladkane jagode ali drugo sadje, ki ga imamo. Puding nalijemo v oplaknjene skodelice. Hladnega okrasimo s stepeno smetano in svežimi jagodami. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 28. oddaja | 26. oddaja » |