234. oddaja
By Matjaž on Jun 30, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
dietna krompirjeva juha,
špinačna lazanja,
pisana solata,
jagodna smetana
DIETNA KROMPIRJEVA JUHA |
V vrelo slano vodo damo narezan krompir in korenček, dodamo vejico timijana (ali zdrobimo suhega). Juha naj mirno vre 10 minut. Dodamo žlico sončničnega ali olivnega olja, lahko jo dopolnimo s koncentratom. Boljši okus (brez tega bi bila prazna, že na videz) doda peteršilj (narezan ali natopljena vejica). |
ŠPINAČNA LAZANJA |
Krpe za lazanjo 7-minut kuhamo v slani vodi, odlagamo jih na vlažno servieto. Špinačo (ali blitvo) očistimo in operemo ter jo zblanširamo (vre 2 minuti) in jo splaknemo s svežo vodo. Odcedimo. Zmešamo skuto in druge sestavine ter dodamo ožeto ter fino sesekljano (ne miksano) špinačo (zraven dodamo še peteršilj). |
PISANA SOLATA |
Zelenjavo očistimo in narežemo na kocke (krompir skuhamo posebej) skuhamo (vodo porabimo za juho). Odcedimo in pokapljamo z oljem. Pokrijemo in potresemo, da se omedi. Hladno stresemo v skledo in prelijemo (z mikserjem ali metlico zmešamo sestavine za preliv - tudi 1 žlico drobnjaka, solimo, dobro kisamo) in pustimo, da se omedi, nato še enkrat premešamo in potresemo z drugo žlico drobnjaka. |
JAGODNA SMETANA |
Jagode operemo in očistimo ter zmešamo, dodamo sladkor in limonin sok. Posebej zmešamo smetano in dodamo jagode. V kompotove skodelice damo piškot ali košček biskvite ter zalijemo z jagodno kremo. Na vrhu lahko damo jagodo ali gozdno jagodo ali borovnico ... |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 235. oddaja | 233. oddaja » |