97. oddaja
By Matjaž on Nov 14, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
zdrobov grah v juhi
gratinirani polpeti
krompirjeva solata s prelivom
orehova rulada
ZDROBOV GRAH V JUHI |
Zmešamo že nekoliko mehko margarin in posamič dodamo jajci. Dodamo še zdrob, pomešamo, da se porazdeli. Lahko dodamo peteršilj. Počito testo pretlačimo skozi luknjičasto cedilo ali pasirko z veliki luknjami v vrelo juho v pokriti kozici za 3-5 minut. Lahko naredimo kroglice, a vrejo dlje kot grah. |
GRATINIRANI POLPETI |
Dobro je, da imamo dve vrsti mesa. Kruh namočimo v toplem mleku, juhi ali vodi. Ga med prsti zdrobimo v meso,dodamo jajci, sol, čebulo, peteršilj, česen in z roko premesimo. Pustimo, da si odpočije. Polpete najprej opečemo z obeh strani. Nato jih nalagamo nazaj kot strešnike, prilijemo malo juhe ali vode ter pustimo, da se pokrito dušijo 20 minut. Damo jih na namazan pekač, na vsako damo rezino sira in v pečic popečemo (8 -10 minut), da se sir razpusti. |
KROMPIRJEVA SOLATA S PRELIVOM |
Krompir lahko damo kuhat v olupkih ali že olupljenega. Kuhanega tanko narežemo in pokapljamo z nekaj kapljami olja. Pokrit lahko počaka nekaj časa. Lepši videz bo imel krompir, ki smo ga skuhali že olupljenega in narezanega. Preliv damo na ohlajenega. Za preliv zmešamo jogurt, smetano in olje, nato pa še sol, poper, gorčico in domači kis (ali limonin sok). Lahko dodamo še peteršilj, drobnjak, čebulo, česen ali naribamo malo hrena. |
OREHOVA RULADA 1 žlica vanilij sladkorja |
Iz beljakov naredimo trd sneg in umešamo polovico sladkorja. Rumenjake zmešamo v drugi posodi, dodamo sladkor, sneg in potresemo orehe (pomešane z aromo) in malo premešamo z metlico. Pečemo na pekaču, pokritim s peki papirjem, v 190 do 200 °C vroči pečici 15 - 20 minut. Damo na suho servieto in nežno zavijemo. Pustimo, da se ohladi. Premažemo s kislo smetano (lahko dodamo vanilij sladkor). Zavijemo v alu folijo in damo v hladilnik za uro ali dve. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 98. oddaja | 96. oddaja » |