120. oddaja
By Matjaž on Apr 23, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Močnik
Pečene ribe
Špinačne palačinke
Orehova rulada
MOČNIK |
V kozici razpustimo maščobo, pridamo zdrob (ali moka ali pirina moke ali moko, da postane še bolj rumeno. Zalijemo z zajemalko hladne vode, pomešamo, nato pa še dolijemo vročo vodoz vodo. Kuha se 10 minut, večkrat pomešamo. Na koncu dodamo drobneje nasekano kranjsko klobaso ali hrenovko (bo bolj dietno), strt česen in sesekljan peteršilj. Po potrebi dosolimo. |
PEČENE RIBE |
Očiščene ribe mariniramo - ne zunanjosti ampak notranjost. Filete mariniramo na eni strani. Po 10-15 min ji pomočimo v moko in damo peči na dobro pogreto olje. Vmes posodo malo potresemo. Lahko pečemo tudi na pekaču v pečici. Peče naj se 20 minut pri 190 °C. Če ne bomo delali palačink, ponudimo s krompirjevo solato. |
ŠPINAČNE PALAČINKE |
Lahko jih hkrati pečemo z ribami v ventilatorski pečici. Kruh drobno narežemo, dodamo skuto in špinačo (lahko blitvo ali mlade koprive ali pa špinačo iz skrinje), jajce, smetano, če je presuho še kakšno žlico mleka. Nadev namažemo po palačinkah - ne do roba. Ob strani jih zagrnemo in zavijemo ter položimo v posodo, tako da so od stene do stene. Prelijemo jih in damo v pečico za 20 minut pri 190 °C. |
OREHOVA RULADA |
To je hitro pripravljena hitra rulada - brez škroba! |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 121. oddaja | 119. oddaja » |