96. oddaja
By Matjaž on Nov 7, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
jota - s kislo repo
nadevani piščanec
mlinci
pečena paprika v solati
rafael kroglice
JOTA - S KISLO REPO |
Najprej damo kuhat repo. Če je kisla, jo prej operemo kot solato. Repa naj vre do pol ure. Krompir olupimo in narežemo na 4 dele, dodamo na listke narezan korenček, solimo in kuha do mehkega (15 min). Krompir odcedimo in ga zabelimo. Dodamo malo krompirjeve vode in repo. Lahko tudi zamešamo malo kuhanega belega fižola ali dopolnimo s kakšno mesnino. |
NADEVANI PIŠČANEC sol |
Podobno nadevamo raco ali gos. Piščanca operemo in osušimo. Ga presolimo. Sestavine za nadev zmešamo in prelijemo z jajčnim mlekom ter pustimo, da se navlaži. S prstom dvignemo, ločimo kožo od mesa: peruti, hrbtišče, stegna in prsni koš. Nato nadev potresemo s pšeničnim zdrobom in ga s prsti potiskam v prosta mesta, da se lepo porazdeli. S šivanko in nitko naredim nekaj vbodov (nič vozlov). Postavimo v pekač, kjer je malo juhe ali vode. Damo v 180 °C vročo pečico za 1 ½ ure. Večkrat prilijemo ob strani in potresemo. Pečnega damo takoj iz pečice in počakamo, da se ohladi, da ga bomo lahko z roko prijeli, ko ga bomo rezali. Če je premalo pečen, ga damo takega še malo v pečico. |
MLINCI |
V vrelo vodo damo narezane kose mlincev za 2-3 minute. Odcejene damo nazaj v posodo in jih takoj(!) zabelimo (lahko s sokom od piščanca). Sodijo k vsem vrstam mesa in zelenjavnim jedem (tudi k omaki). |
PEČENA PAPRIKA V SOLATI |
Opečemo na štedilnikovi plošči ali na pekaču v pečici, da je kožica rahlo rjava. Damo v posodo, pokrijemo, da se ohladi. Nato jo olupimo in izkoščičimo. Polagamo v solatno skledo, med plasti damo narezan česen in solimo. Pokapljamo s kisom ali z oljem. Poda se k hladim večerjam in narezkom ter k testeninam. |
RAFAEL KROGLICE |
Lešnike damo v pekač in v 160 °C vročo pečico, večkrat pretresemo, da kožica popoka. Damo v servieto in v culi zmanemo z rokami, da gre kožica stran - dobimo bele lešnike. Taki, dobro pregreti, so okusnejši! V dobro skremano margarino po žlicah pridajamo sestavine in z roko naredimo testo. Malo naj se odpočije (vsaj za pol ure). Nato na pekaču razširimo, polagamo lešnike in oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v kokosovi moki ali zmletih orehih. V škatli jih damo na hladno, da se ne izsušijo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 97. oddaja | 95. oddaja » |