126. oddaja
By Matjaž on Jun 4, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
grahova juha s špinačo
ajdovi krapi - nadevani ali z mesno polivko, solata
češnjev zavitek
GRAHOVA JUHA S ŠPINAČO |
Grah in krompir damo kuhati. Posebej prepražimo čebulo, da zarumeni. Vložimo v juho in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Rahlo popramo in dodamo na rezance narezano oprano surovo špinačo. Vre naj 2-3 minute. Dodamo še peteršilj. Po okusu lahko dodamo strt česen, sol, poper. Juhe ne mokamo. Če želimo, da je nežnega okusa, po želji zamešamo žlico kisle smetane. Ponudimo zlate kroglice ali kruhove kocke. |
AJDOVI KRAPI |
Vodo solimo in zavremo. Dolivamo v moko in mešamo s kuhalnico. Dodamo še kislo smetano, da dobimo gmoto testa. Na pomokani mizi pognetemo, da dobimo voljno testo. Nato ga razvaljamo. Lahko jih razrežemo na kvadratke in naložimo skutin nadev ter pokrijemo oziroma oblikujemo kot svaljke in jih damo kuhati v slan krop. Kuhali se bodo 10 minut (odvisno od velikost in debeline) - preverimo. Pobiramo z lopatico in jih odcedim. Damo na pekač, ki smo ga pokapljali z oljem ali namazali z maščobo ali ocvirki in damo na toplo v pečico, vmes skuhamo druge (ne smemo jih kuhati preveč naenkrat). |
ČEŠNJEV ZAVITEK |
Vse sestavine damo v moko in dobro zmešamo. Nato na pultu dobro pregnetemo in naj na pomokani površini počiva vsaj pol ure. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 127. oddaja | 125. oddaja » |