232. oddaja
By Matjaž on Jun 16, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
sukanec z zelenjavo v juhi,
dušen krompir,
sotirana zelenjava, zelena solata,
češnjev zavitek
SUKANEC Z ZELENJAVO V JUHI |
Sukanec, močnik, sok na juhi so različna imena za to zakuho na juhi. Zelenjavo damo kuhati posebej ali se kuha v juhi. Ko juha vre, moko z jajcem z dlanmi zdrobtinimo, da ni predebelo in jih zakuhavamo v vrelo juho. Vre naj od 8 do 10 minut. Po želji pred serviranjem dodamo peteršilj. |
DUŠEN KROMPIR |
Krompir olupimo (lahko tudi počaka v vodi), odcedimo in narežemo na rezine. V kozici dobro pogrejemo maščobo, stresemo krompir, potresemo, posolimo. Pokrito naj se opeče, nato ga z lopatico v plasteh obrnemo. |
SOTIRANA ZELENJAVA |
To je skuhana in zabeljena zelenjava. |
ČEŠNJEV ZAVITEK |
Vlečeno testo kupimo ali naredimo sami: moki pridamo olje, jajce in med mešanjem dolivamo toplo vodo, da dobimo mehko testo in gre dobro od rok. Dobro pregnetemo (5 minut), pokrijemo in damo počivati. Testo z valjarjem potolčemo, nato valjamo in razvlečemo. Pri tem ga pokapljamo z oljem. Srednji pas pomažemo s smetano ali oljem. Na ostanek naložimo skuto, ki smo pretlačili, jo solili, zamešali jajci in limonino lupino ter sladkor (če je skuta sočna, tudi zdrob). Lahko tudi smetano ali mleko. Potresemo s češnjami. Zagrnemo testo in zavijemo proti sredini (vsaj dva ovoja brez nadeva). Damo na namazan pekač, pomažemo s smetano in pečemo 25-30 minut pri 190-200 °C. Pečenega pokrijemo z drugim pekačem, da se omedi. Pred serviranjem potresemo s sladkorjem. Če ga naredimo preveč, ga lahko zmrznemo. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 233. oddaja | 231. oddaja » |