238. oddaja
By Matjaž on Jul 28, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
kremna zelenjavna juha,
nadevane bučke,
kuhan krompir,
mešana solata,
sadni sladoled
KREMNA ZELENJAVNA JUHA |
Čebulo narežemo na rezance in jo pražimo. Ob tem režemo zelenjavo, ki smo jo očistili in narezali oz. naribali. Damo pražit na čebulo, pomešamo, zalijemo z vodo (manj, kot rabimo juhe), le toliko, da se skuha. Dodamo česen, lovorjev list, kocko. Ko je zelenjavna kuhana, jo zmiksamo s paličnim mešalnikom ali v multiprakitku (pazimo na lovorjev list), dodamo še peteršilj. Dolijemo in pustimo, da prevre. Za boljšo aromo dodamo še žlico kisa. Če imamo malo zelenjave, lahko zakuhamo krompir ali zgostimo s kosmiči ali s praženimi rižem od včeraj. |
NADEVANE BUČKE |
Kruh navlažimo z mlekom, po potrebi ga ožamemo. Če bomo meso mleli, ga dodamo mesu, sicer pa zdrobimo k že zmletemu. Dodamo še druge sestavine za nadev in z roko naredimo sočen nadev. Bučke operemo, nič ne olupimo, prerežemo na pol in malo iz dolbemo (lahko zamešamo med meso) in napolnimo z nadevom. Naložimo v ovalno jena posodo ali pekač. Namažemo ali na dno naložimo rezine slanine. Dolijemo kakšno žlico juhe in damo v pečico pri 180 °C za pol ure. Vmes po potrebi prilijemo juho. Še bolj okusno bo, če na bučke zadnjih 5, 10 minut peke damo rezine sira. |
KUHAN KROMPIR |
Krompir olupimo in po potrebi narežemo ter damo kuhti. Lahko dodamo šopek peteršilja in zelene. Ko je kuhano vzamemo ven in nato krompir odcedimo. Rahlo ga pokapljam z oljem in pokrit naj počaka. Damo na krožnik in zabelimo z maslom in drobnjakom, parmezanom ... |
MEŠANA SOLATA |
Sestavine za solato narežemo in zmešamo, dodamo olje in kis s soljo. Lahko potresemo tudi origano. |
SADNI SLADOLED |
Če je sadje zmešamo, da v hladilniku odtajamo. Smetano zmešamo, dodamo jogurt in kislo smetano ter sadje. Naložimo v večjo skledo in damo v skrinjo. Večkrat z metlico premešamo, da ostane kremast. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 239. oddaja | 237. oddaja » |