Oddaja marec 2016
By Matjaž on Mar 30, 2016 | In Glavna jed, Priloga, Sladica, Zelenjavna, Samostojna, Krompir, stročji fižol | Pošlji odziv »
Zaradi praznika oddaja tokrat ni potekala v živo, smo pa sestro obiskali pred dnevi in povedala nam je nekaj receptov, ki nam bodo prav prišli v velikonočni osmini, tudi receptov za jedi, ki jih lahko porabimo iz ostanko velikonočnih jedi ali velikonočnega žegna: Šunkin ponvičnik, Nadevane zarebrnice, Domači rezanci, Zapečen stročji fižol, Krompirjev hren, Hlebček s šunko, Šunkini rogljički, Banane pod čokolado, Dvobarvni biskvi.
Posnetek celotne oddaje:
Posamezna vprašanja in odgovori:
Šunkin ponvičnik
3 jajca, sol, 1 žl. olja, 1 žl. mleka, 3 žl. moke, 1 zvrhana žlica sesekljane šunke, nožev vrh pecilnega praška
_____________________________
Nadevane zarebrnice
6 zarebrnic (telečjih, svinjskih, govejih), sol, 2 žl. olja
Nadev: 2 žl. olja, 2 žl. čebule, 20 dag šampinjnov, sol, poper, 1 jajce, 4 stroki česna, sesekljan peteršilj, juha/voda
Omaka: 1 žl. kisle smetane, 1 žl. paradižnikove mezge, 1 žl. gobove juhe v prahu ali 1/2 žličke (pirine) moke
Domači rezanci (od 6:10 naprej)
Testo: 30 dag moke, 2-3 jajca, malo olja, kisla smetana
_______________________________________
Zapečen stročji fižol
70 dag narezanega kuhanega stročjega fižola, 3 žl. sesekljane čebule, 3 trdo kuhana jajca, peteršilj
Preliv: 1 jajce, 1 dl kisle smetane, sol, 5 žl. mleka
(namesto s kuhanimi jajci fižol lahko potresemo s praženim mesom ali sesekljanim prekajenim mesom), zraven sodi kuhan krompir ali
Krompirjev hren (od 4:50 naprej)
30 dag krompirja, sol, 3 žl. olja, 1 žl. sadnega kisa, 1 žl. kisle smetane, krompirjeva voda, nariban hren iz kozarca
_________________________________
Hlebček s šunko
30 dag polnozrnate moke, 30 dag pšenične moke, 1 žlička soli, 2 1/2 dag kvasa, toplo mleko/voda, 4 žl. olja/maslo, 8 dag sesekljane prekajene mesnine/šunke, črna kava ali beljak za premaz
Šunkini rogljički (od 5:20 naprej)
50 dag pšenične moke, 1 žlička soli, 2 rumenjaka, 2 dag kvasa, 7 dag masla, 3-4 dl toplega mleka, 2 žl. ruma/žganja
Nadev: 15-20 dag šunke, strok česna, 1 beljak, nekaj žlic juhe in drobnjak
_________________________
Banane pod čokolado
Testo: 3 jajca, 3 žl. sladkorja, 3 zvrhane žlice moke, 1/2 žličke pecilnega praška, 2 žlici zmletih orehov, tekočina od kompota, rum
Nadev: 4 ali več banan, marmelada
Preliv: 12 dag čokolade, 4 dag masla, 3 žl. olja
Dvobarvni biskvit (od 5:20 naprej)
4 jajca, 4 žl. sladkorja, 1 vanilijev sladkor, limonina lupina, 4 žl. moke, 1/2 žličke pecilnega praška, 1 žl. kakava, rozine
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« Kontaktna oddaja april 2016 | Kontaktna oddaja februar 2016 » |