85. oddaja
By Matjaž on Avg 22, 2007 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
paradižnikova juha s krompirjevimi žličniki
testenine s čebulo
bučke v pivovem testu
paradižnikova solata s papriko in čebulo
slivov kolač
PARADIŽNIKOVA JUHA |
Zrele paradižnike razrežemo in damo kuhat. Malo prevre in preko pretlačevalke jih pretkačimo in mezga naj se ohladi. Na olju popražimo čebulo, lahko pa tudi brez nje - na olje žlico moke in ko se poveže z maščobo, pridamo zajemalko mrzle vode (ker je mezga vroča, sicer damo kar mezgo iz hladilnika). Premešamo in vstavimo zelenjavni šopek. Mešamo, dokler ne zavre. Temperaturo zmanjšamo, da nežno vre, nato zakuhamo žličnike. Okus lahko dopolnimo s smetano, po potrebi dodamo sladkor. |
KROMPIRJEVI ŽLIČNIKI |
Krompir skuhamo in vodo zlijemo v juho. Stlačimo in zabelimo z maslom (margarino), razmešamo, dodamo jajce in moko. S kavno žličko, ki smo jo najprej pomočili v juho, gladko zajemamo v steno posode in jih zakuhamo v juho. Skupaj vrejo 3 min. |
TESTENINE S ČEBULO |
Široki rezanci, srednje veliki makaroni ali mašnice pridejo v poštev, špageti pa ne. Testenino skuhamo in jo odcedimo ter v isti posodi zabelimo s praženo čebulo. Razmešamo. |
BUČKE V PIVOVEM TESTU |
Bučke olupimo in narežemo na kolobarčke ter posolimo. Postavimo na cedilo, da se odkapljajo. Posušene ali pomokane pomakamo v pivovo testo ter z obeh strani ocvremo. Narejenih ne dajemo v pečico ali pokrijemo s pokrovko! |
SLIVOV KOLAČ |
Zmešamo sestavine za testo. Kvas damo v moko ob rumenjaki, damo toplo mleko in maščobo ter z roko obdelamo, da se testo loči od sklede. Počiva naj dobro uro. Med tem izkoščičimo suhe, oprane slive. Testo razvaljamo v velikost pekača (21 x 36 cm), ki ga namažemo. Naložimo polovičke sliv, da so narezane strani zgoraj. Potresemo s sladkorje. Lahko že damo pečt v 180 C vročo pečico. Damo za 10 minut na 190 stopinj. Druga možnost je, da potresemo posip. Tretja pa je, da prelijemo s prelivom. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 86. oddaja | 84. oddaja » |