168. oddaja
By Matjaž on Mar 25, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
mesna juha s fritati
domači zajec v omaki
mlinci
ohrovtovi hlebčki, pomladanska solata
sadna torta v skledi
MESNA JUHA S FRITATI |
Beljaka stepemo in zamešamo med meso (če ga ne moremo zmleti, ga lahko zelo krhkega - še malo zmrznjenega zmiksamo) ter damo v lonec z juho. Razmešamo in pristavimo, večkrat premešamo s kuhalnico do dna (da se beljakovina ne prime). Vre na 8 do 10 minut. Preden jo serviramo dodamo še fritate in drobnjak. |
DOMAČI ZAJEC V OMAKI |
Zajčje meso je okusno in zdravo meso. Meso razrežemo na primerne kose in ga razsolimo. Čebulo, česen in kapre razrežemo ter pripravimo začimbe. Olje pogrejemo in opečemo meso - najprej lice, postopoma zmanjšamo vročino. Ob strani pogrevamo čebulo, ko meso umaknemo, pa je pražimo, da dobi barvo. Dodamo česen in kapre. Dolijemo zajemalko vode (lahko krompirjeve) ter vložimo meso. Dodamo začimbe, po potrebi pokrijemo tekočino in pokrito ter počasi dušimo do mehkega - približno 30 minut. Ob koncu dodamo podmet, malo potresemo in dvignemo posodo, da se povsod porazdeli. Pri minimalni temperaturi nas se nežno kuha. Namesto zajca lahko vzamemo piščanca. Zgostimo lahko tudi z gobovo omako. |
MLINCI maslo ali pečenkin sok ipd. |
Moko in jajci (lahko tudi le eno) zamešamo, dodamo olje in mleko ali vodo, da naredimo krepko testo. Počiva naj pol ure. Razvaljamo in krpice spečemo v pečici pri 170 °C ali na štedilnikovi plošči. Osušene nalomimo in damo kuhati v vrelo slano vodo. Čez tri minute jih odcedimo, poberemo v posodo in zabelimo z olje (ali ocvirki, prepraženo čebulo ...). |
OHROVTOVI HLEBČKI |
Ohrovtove liste skuhamo v vreli slani vodi, odcedimo in na narežemo na listke. Dodamo prepraženo čebulo, česen, drobtine in jajce ter začimbe. S kuhalnico premešamo in pustimo počivati. Naredimo hlebčke na deski, ki smo jo potresli z drobtinami. Opečemo v ponvi. Poda se k mlincem, krompirju, rižu ... |
SADNA TORTA V SKLEDI |
V kotličku v vroči vodi skuhamo kremo: jajca in sladkor zmešamo (ne stepati), dodamo pogreto (ali vroče) mleko (ali razredčeno kompotovo vodo) in aromo. Krema se v nekaj minutah prekuha. Odstavimo (pravi čas, da se ne bo sesirilo), dodamo sok pomaranče in med ohlajanjem občasno mešamo. Mrzli dodamo stepeno sladko smetano. Piškote ali biskvit naložimo v posodo, v kateri bomo postregli torto. Navlažimo s kompotovo vodo. Nalagamo kremo in na koščke narezano sadje, zaključimo s kremo. Na vrhu lahko damo še smetano in koščke sadja. Ohladi se v hladilniku. Z žlico nalagamo na desertne krožnike. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 169. oddaja | 12. oddaja » |