118. oddaja
By Matjaž on Apr 9, 2008 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Zdrobova juha
Hrenovke v krušnem testu, solata
Punčeve tortice
ZDROBOVA JUHA |
Juho bomo naredili po načinu praženja. Na raztopljenem maslu pražimo zdrob, da postane rahlo oranžne barve. Zalijemo z vodo, mešamo, vre na 6-8 minut. Naj bo bolj redka juha. Med tem olupimo in na drobno naribamo korenček v skledo, kjer bomo juho ponudili ali pa na poseben krožnik. Preden juho izključimo zamešamo razžvrkljani jajci. To legiranje juho zgosti - bo dovolj kalorična in lahka. Na koncu dodamo še sesekljan drobnjak ali peteršilj. Po potrebi solimo. |
HRENOVKE V KRUŠNEM TESTU |
Hrenovke (boljše so tiste, ki niso vakuumsko pakirane) obarimo (damo v vročo vodo in počakamo le do vrenja) in ohlajene razrežemo na četrtine. Kožico prerežemo. |
PUNČEVE TORTICE |
Sladica, ki jo lahko sami pripravijo otroci. Biskvit lahko pripravimo tudi iz 3 jajc (za eno jajce vzamemo po 3 dag sladkorja in moke). Iz beljakov naredimo sneg, zamešamo sladkor, ki utrdi sneg, dodamo rumenjake, naribano limonino lupino (oprati), po površini potresemo moko s pecilnim praškom iz metlicami ročno zamešamo (ohranimo spenjeno testo). Damo na namazan pekač in pečemo do 12 minut pri 200 °C. Pečenega takoj ločimo od sten pekača in obrnemo. Pustimo, da se ohladi - pokrito lahko tudi več dni. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 119. oddaja | 117. oddaja » |