202. oddaja
By Matjaž on Nov 18, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
zdrobova juha,
zapečen gnjatni krompir,
zeljna prikuha - podmeteno zelje,
piškotne kremne rezine
ZDROBOVA JUHA |
To je lahka in hitro pripravljena juha. Ko precejena juha zavre, dodamo papriko ali na drobno naribamo korenček. Posebej v skledi razžvrkljamo jajci (jajce in beljak, ali tri jajca) in zamešamo še zdrob. Zmešamo in še tekoče zakuhamo v juho. Mešamo z metlico. Vre 6 - 8 minut. Po želji dosolimo, dodamo kocko ali koncentrat in preden jo nesemo na mizo, potresemo s peteršiljem. |
ZAPEČEN GNJATNI KROMPIR |
Krompir olupimo in narežem na liste ter damo kuhati v vrelo slano vodo. Kuha se 10-12 minut. Odcedimo in pokapljamo z oljem. Lahko čaka do 10 minut, saj ostane mehak. Mesnino (košček kranjske klobase) na drobno narežemo. Posodo namažemo z oljem, naložimo plast krompirja, nato narezano prekajeno mesnino, na vrhu pa plast krompirja. Prelijemo z jajčno mešanico in naribamo sir. Zapečemo pri 200 °C. Če nimamo prekajene mesnine, lahko popražimo mleto meso (damo še česen, mezgo ...): 20-30 minut. |
ZELJNA PRIKUHA |
Zelje operemo in zalijemo z vodo. Prevre naj v 20-ih minutah. Odcejenega damo na prepraženo čebulo. Da je bolj sočno, prilijemo malo krompirjevke in posebej v lončku razmešamo moko. Naj prevre, da se škrob prekuha. |
PIŠKOTNE KREMNE REZINE |
Iz beljakov naredimo sneg. Ko je trd, dodajamo sladkor. Zamešamo rumenjake, malo pomešamo. Potresemo z moko (ki smo ji dodali prašek in limonino lupino), v počasnih dolgih obratih zamešamo. Damo na dva enako velika pekača (ali dvakrat na enega). Pečemo 10-12 minut. Počakamo, da se malo shladi in damo na desko. Če se mudi, potresemo s kristalnim sladkorjem in obrnemo na desko (sladkor prepreči, da bi se prijelo deske) |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 203. oddaja | 201. oddaja » |