203. oddaja
By Matjaž on Nov 25, 2009 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
jota iz kisle repe,
gobje palačinke,
zelena solata,
dušeno sadje
JOTA IZ KISLE REPE |
Jota iz kisle repe je lažja za presnavljanje kot iz kislega zelja, zato je mnogim bolj všeč. Repo operemo in damo kuhati - 20 do 30 minut. Ostati mora čvrsta. Posebej skuhamo krompir. Odlijemo ga in stlačimo ter zabelimo s pogretimi ocvirki (ali s praženo čebulo). Pridamo krompirjevko in kislo repo (po potrebi tudi njeno vodo). Če je repa v celem in se ne zmehča, zabelimo njo in nato dodamo krompir. Lahko dodamo kuhan fižol. |
GOBJE PALAČINKE |
Spečemo omlete. Posebej na čebuli popražimo narezane gobe. Kmalu pridamo vse začimbe. Odstavimo in takoj zamešamo jajce, da napol zakrkne in nadev ostane sočen. Po potrebi solimo in dodamo peteršilj. Omlete razstavimo in porazdelimo nadev. Potresemo z naribanim sirom ali položimo tanke rezine sira. S strani zagrnemo in zavijemo v enako velike klobasice. Damo jih v namazan in s suho moko (ali presejanimi drobtinami) potresen pekač ali jena posodo. Ni jih dobro tlačiti, sicer ne bodo narasle in ne bodo mehke. Prelijemo in damo v pečico za 20-30 minut pri 190 °C. Ko je lepa barva lahko zmanjšamo in pustimo še pet minut. Lahko serviramo v isti posodi ali preložimo na krožnik. |
DUŠENO SADJE |
Jabolka olupimo in narežemo na rezine. Da nam ne bodo potemnela, jih damo v slano vodo. Operemo jih in odcedimo ter stresemo v kozico. Potresemo s sladkorjem in cimetom, dodamo še sok limone ali pomaranče ali sirup ... Damo dušiti, vmes večkrat pretresemo. Mehko bo v 10-12 minutah, vmes nič ne mešamo. Vroče ali toplo razdelimo v kompotove skodelice. Za dekoracijo lahko damo sladoled ali stepeno sladko smetano. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 204. oddaja | 202. oddaja » |