48. oddaja
By Matjaž on Dec 6, 2006 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
Zdrobov riž v ponarejeni juhi
Kaneloni
Krompirjev hren
Sadna krema v kozarcih
ZDROBOV RIŽ V PONAREJENI JUHI |
Praženi čebuli dodamo na koščke narezano zelenjavo in ko spremeni barvo, jo zalijemo z vodo, solimo ter dodamo lovorov list, lahko tudi koščke kakšne druge zelenjave, kost ali del kakšnega drugega mesa. Počasi in pokrito naj vre od 20 do 30 minut. |
KANELONI |
Iz redkejšega testa (1 jajce, sol, 2 dl mleka, 4 žlice moke, ½ dl min. vode) naredimo tanke omlete. Če bodo čakale, jih pokrijemo, da se ne bodo posušile. |
KROMPIRJEV HREH |
Olupljen krompir prerežemo v 4 dele, osolimo in zalijemo z vodo. Vre naj 15 - 20 minut, nato ga odcedimo in stlačimo. Prilijemo za 2 žlici olja, da ga zbelimo, nato pa še krompirjevo vodo, da se bo lepo mešalo. Sočnemu dodamo hren, ga dosolimo in dodamo kakšno kapljico domačega kisa. Jed bo redka, jo jemo z žlico. |
SADNA KREMA V KOZARCIH |
Kuhamo jo nad soparo ali v vreli vodi v emajlirani posodi ali inox kotličku ne pa v plastiki. Trem celim jajcem dodamo sladkor, ½ l kompotovega soka in aromo. Namesto kompotovega soka je lahko slabo razredčen sadni sirup (pomarančna, mandarina). Dodamo še pol vanilijevega pudinga, če ga nimamo, pa lahko škrob ali gustin. Počasi mešamo nad soparo ali vročo vodo, da pene izginejo. Kremo ohladimo v hladni vodi, lahko dodamo liker ali sok mandarine ali pomaranče. Ko je povsem hladna, dodamo stepeno sladko smetano. Lahko dodamo še koške sadja in okrasimo s smetano. |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 50. oddaja | 47. oddaja » |