243. oddaja
By Matjaž on Sep 1, 2010 | In Uncategorized | 1 odziv »
kremna smetanova juha,
zavitek iz bučk,
paradižnikova solata,
rižev narastek s slivami
KREMNA SMETANOVA JUHA |
V vrelo vodo damo ščep zmlete kumine (ali celo in jo nato precedimo), nato zakuham podmet. Dobro razžvrkljamo in mešamo, da pride do vrenja. Pazimo, da ne skipi. Vre na 6-8 minut, nato jo odstavimo. Zraven ponudimo svež kruh ali opečene kruhove kocke. |
ZAVITEK IZ BUČK |
Naredimo srednje mehko testo, da je gladko - brez luknjic, le drobni zračni mehurčki se lahko naredijo. Pokrito naj počiva. Vmes pripravimo nadev. Bučke (lahko starejše, bolj trde) operemo, olupimo, razpolovimo in naribamo kot jabolka. |
PARADIŽNIKOVA SOLATA |
Sestavine narežemo: papriko čim tanjše, prav tako čebulo in kumaro. Solimo jo in zabelimo z oljem (bučnim, olivnim, belim ali mešanico). Premešamo čim krajše, da se ne bo razpadala. |
RIŽEV NARASTEK S SLIVAMI |
Mleko solimo in ga skuhamo. Ko zavre, dodamo riž (za kuhanje, ne za praženje) - še prej ga operemo (enkrat ali trikrat). Pogosto ga pomešamo, da se v 25 - 30 minut zgosti. |
vprašanje poslušalke: pivovo testo je naredila iz brezalkoholnega piva, ker so jed jedli otroci, a ni dobro uspelo |
odgovor s. Nikoline: prav zato ni uspelo, ker ni bilo alkohola. Če želimo, da je hrustljavo, nemasteno in dobrega okusa, mora biti prisoten alkohol, ki bo takoj pri cvrenju izhlapel. Če pa res noče piva, naj namesto njega vzame mleko. |
1 komentar
pripravljena.
Napiši komentar
« 244. oddaja | 242. oddaja » |