242. oddaja
By Matjaž on Avg 25, 2010 | In Uncategorized | Pošlji odziv »
solatna juha,
krompirjevi zrezki,
zapečen stročji fižol,
dušeno sadje,
kako je s kuharskimi tečaji pri sestri Nikolini?
SOLATNA JUHA |
Solatne liste blanširamo. Za lepo barvo lahko dodamo sodo. A ni potrebno. Takoj ko prevre, odcedimo in poškropimo z vodo (!) in obrnemo, da s hitro ohladi. Tako lahko počaka eno uro. |
KROMPIRJEVI ZREZKI |
Krompir olupimo in narežemo na polovico ali četrtino. Solimo in zalijemo ter skuhamo v 15-20 minutah. Odcedimo in stlačimo (vmes dodajamo maščobo). Pridajamo jajce in rumenjak, sesekljan česen, peteršilj. Razdelimo v cmoke, na drobtinasti podlagi oblikujemo v polpete. Na vročem olju opečemo. Do serviranja počakajo na toplem. |
ZAPEČEN STROČJI FIŽOL |
Fižol očistimo, naložimo v kozico, zalijemo v vrelo vodo, solimo, skuhamo, odcedimo in narežemo na 1 cm velike koščke. Damo na namazan pekač, zabelimo s prepraženo čebulo (lahko izpustimo) in ko je pečica vroča, prelijemo z jajčnim prelivom. Na vrhu naribamo sir. Pečemo pri 190 °C. Poda se tudi k testeninam ... |
DUŠENO SADJE |
Uporabimo sadje, ki ga imamo, še posebej . Očistimo, olupimo in narežemo na rezine. Brez maščobe damo v kozico, posladkamo in pokrito dušimo (čas je odvisen od debeline). Lahko dodamo cimet, posodo vmes večkrat potresemo. Nič ne mešamo, sicer bo nastala čežana. Odkrito naj se pohladi. Naložimo v skodelice, okrasimo s sladoledom in/ali sladko smetano. |
poslušalko Heleno zanimajo kuharski tečaji pri sestri Nikolini |
sestra Nikolina odgovarja: tečaji potekajo na Brezjah, začeli se bodo oktobra, potekajo sedemkrat na mesec ob torkih in četrtkih popoldne, čakalna doba je vsaj eno leto, telefon za prijavo: 04/53-70-730 |
Zaenkrat ni odzivov
Napiši komentar
« 243. oddaja | 241. oddaja » |